Decembrie 2013
Proiect : Vaza Vitraliu Tiffany
Reproducere : PIET MONDRIAN
Născut pe 7 martie 1872 în Olanda.
"Este posibil, ca prin linii orizontale și verticale, construite conștient, fara a calcula, tinand cont doar de intuiție și aduse la o anumita armonie și un anumit ritm - aceste forme de bază ale frumosului, suplimentate dacă este necesar cu alte linii sau curbe directe, pot să devină o lucrare de artă, puternică și adevărată."
Mondrian foloseste dreptunghiuri de aur ale caror laturi sunt in celebra proportie de aur, concept dezvoltat de DaVinci in perioada Renasterii.
Un celebru tablou, “CompoziÅ£ie în roÅŸu, galben ÅŸi albastru” pictat in 1921 dovedeÅŸte cu prisosinţă acest fapt. O serie de linii drepte, de grosimi proporÅ£ionale cu 2, 3, 4 împart pătratul în dreptunghiuri, dintre care unul este galben ÅŸi altul albastru.
Liniile stilizate ale vazei nu il reprezinta pe Mondrian, dar culorile in mod precis da. O lunga perioada a trait in Paris, anii 1911-1914, in 1917 pune bazele neoplasticismului ÅŸi crează revista De Stijl, 1919-1938 ultima perioda din viata traita la Londra si New York, unde a si murit de pneumonie la varsta de 72 ani – 1 Februarie 1944.
Was born on 7th of March 1872 in Netherlands.
“It is possible that, using horizontal and vertical lines, rigorous built, without measuring, considering only the intuition and brought to a certain harmony and rhythm – these basic beautiful shapes, accompanied only if necessary with other lines or curves, can become a real strong master piece.”
Mondrian uses golden rectangles which lines are in the famous golden section, a concept developed by DaVinci in Renaissance.
A famous painting, “Composition with Red, Yellow and Blue” painted in 1921 is the best proof for the statement above. A series of straight lines with proportioned widths by 2, 3, and 4 divides the square in rectangles, from which one is yellow and one blue.
For a long time he lived in Paris, between 1911-1914 and in 1917 he develops Neoplasticism and creates De Stijl magazine. Between 1919-1938 he lived in London and in New York where he also died of pneumonia at the age of 72 years old (1st of February 1944).
And yes, the lines of the vase do not represent the character of Mondrian, but the colours certainly do.
Wurde am7. März 1872 in Holland geboren
„Es ist möglich, dass aus horizontalen und vertikalen Linien, bewusst und ohne Berechnung konstruiert, nur unter Berücksichtigung der Intuition, aber mit einer bestimmten Harmonie und einem besonderem Rhythmus - diese grundlegenden Formen der Schönheit, gegebenenfalls ergänzt durch andere direkte Linien oder Kurven, ein starkes und wahres Kunstwerk werden kann.“
Mondrian verwendet besondere Rechtecke, deren Seiten nach dem bekannten Goldenen Schnitt konstruiert werden, Leonardo DaVinci hat dieses Konzept bereits in der Renaissance entwickelt.
Ein berühmtes Gemälde von Mondrian, die "Komposition in Rot, Gelb und Blau" aus dem Jahre 1921, beweist diese Tatsache sehr deutlich. Eine Reihe von geraden Linien werden proportionale Rechtecke in einen Quadrat bilden. Die schönen Rechtecke sind nur mit den Basisfarben Weiß, Rot, Gelb oder Blau befüllt.
Eine lange Periode zwischen 1911-1914 hat Mondrian in Paris gelebt, im Jahre 1917 hat er den Grundstein für Neoplasticismus und hat die Zeitschrift „De Stijl“ geschaffen. 1919-1938 letzte Periode des Lebens lebte er in London und New York, wo er starb am1. Februar 1944 an einer Lungenentzündung im Alter von 72 Jahren.
Die Vase hat keine proportionale Rechtecke, aber der Stil bleibt für immer „Mondrian“.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
....... Green Lifestyle Event
"ELEMENTS"
Noiembrie 2013 - Palatul Ghica
http://www.styleandnature.ro/tiffany-art/
Cu o prezenta de 100% a intregului atelier si cu un exponat mai mult decat tematic :
Sera Miniatura Vitrata
- cu plante naturale, proaspat incoltite
Exponat luminat din interior cu leduri, aranjament interactiv asezat pe o placa de sticla verde wispy, unde un bol de apa te invita sa uzi plantele si de asemenea sa notezi impresii sau sa spui cu ce poti ajuta aceasta natura, din ce in ce mai uitata.
http://www.tiffany-art.ro/detalii-MiniSera_Vitrata-140.html
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
....... Vernisaj Art Nouveau
Pictura si Lampi Tiffany
Noiembrie 2012 - De data asta participam si
suntem pe afis,
.... gasiti un colaj de poze pe pagina noastra de Facebook :
http://www.facebook.com/TiffanyArtt
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
....... Kit Vitraliu Tiffany (SunCatcher)
Doriti sa creati un vitraliu autentic ?
Cu acest KIT, lansam o provocare celor care vor sa-si decoreze locuinta cu lucruri frumoase, originale si in mod precis deosebite datorita faptului ca vor fi creatia d-voastra proprie. Kit-ul se adreseaza atat adultilor cat si copiilor, atelierul nostru punand la dispozitie mai multe variante de Vitralii, diverse desene, diverse teme, cu grade diferite de dificultate.
Pentru o mai buna cunoastere, vom prezenta cateva etape in realizarea unui astfel de Kit, un Balon, considerat de dificultate medie, ce se poate realiza destul de usor, prin metoda Tiffany.

Un mic vitraliu, de tip SunCatcher, 32 de piese, cca. 25 cm innaltime, viu colorat, realizat din sticla colorata in masa, marca "Spectrum" avand prins un lantisor pentru a putea fi agatat la fereastra.
Pentru a putea realiza Balonul de mai sus, Kit-ul oferit de noi contine :
- doua desene numerotate, fata si spate, instructiuni
- sticla necesara, gata taiata si slefuita, la dimensiunile din desen
- folie de cupru autoadeziva
- cositor LP 60
- solutie de lipit
- patina cupru finisaj
- lant de agatat
- ventuza geam
Deasemenea o sa mai aveti nevoie de o unealta de intins si nivelat folia (nu este in pachet) care se poate inlocui foarte usor cu un pix si de un ciocan de lipit de 60-80 sau 100 W. Ambele unelte, la cerere, se pot procura de la noi, cu preturi de 10 respectiv 65 lei acestea urmand sa la aveti si pentru eventuale alte proiecte.

Pe desenul (fata) construiti puzzel-ul, cu bucatile de sticla din pachet. Acestea pot avea fata si spate, cu texturi diferite, urmand a acorda mare atentie acestui aspect. In cazul unui desen mai complicat vom avea grije ca toate piesele sa fie numerotate.
Fiecare bucatica de sticla va fi infoliata pe margine, grija deosebita fiind aceea ca sticla sa fie asezata in mod continuu pe exact mijlocul longitudinal al foliei.
Dupa infoliere, pe cantul sticlei, pe fata si pe spate, vom plimba un pix sau orice alta bucata de plastic rotunda, cu care vom nedezi folia in asa fel incata sa dispara toate cutele si sa existe o aderenta cat mai buna intre aceasta si sticla.
Mai detaliat : http://www.youtube.com/watch?v=IwRq7TTEzzI
Pe masura ce veti infolia, asezati bucatile de sticla cu fata in jos, pe desenul (spate), urmand ca dupa ce ati terminat sa incepeti lipirea pe spate. Cu o pensula, ungem cu solutia de lipit, suprafata unde vom lipi si vom aplica cateva puncte de cositor, cat sa stabilizam vitraliul.
Intoarcem vitraliul pe fata si ungem din nou cu pensula, dupa care incepem sa cositorim, de aceasta data acoperind intreaga suprafata si lasand in spate o dara de cositor usor umflata, pentru a arata mai bine si pentru a da rezistenta vitraliului.
Intoarcem din nou vitraliul pe spate si reluam aceeasi procedura, pana acoperim fiecare bucatica de folie.
Mai detaliat : http://www.youtube.com/watch?v=l7F7b8cduaY
Dupa cositorire, se spala cu un detergent de vase ambele fete, se clateste cu apa si cu o alta pensula se aplica patina de cupru pe partile metalice (evitati contactul cu solutia de patina folosind manusi de plastic). Lasati cateva minute patina pe metal, urmand ca functie de nuanta dorita (mai inchisa sau mai deschisa) sa introduceti obiectul in apa rece pentru a opri intreg procesul de patinare.
Dupa aceasta ultima etapa, spalati, lasati la uscat si pentru un efect de luciu puteti freca metalul cu o ceara. Veti fi incantati de rezultatat, veti avea un adevarat Vitraliu.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
....... Vitralii.
Cum sa va hotarati ?!
Fiecare loc, fiecare fereastra, intotdeauna va avea ceva aparte : anumite nuante de culoare a interioarelor; o zona mai intunecata sau mai luminoasa pe care vrem sa o punem in valoare sau sa o estompam; poate avem un spate de curte dezolant si vom folosi un fond de geam clar blurat; avem o fereastra catre vecini si dorim sa eliminam orice privire indiscreta, iar o sticla colorata opalescenta ne va da aceasta posibilitate ............ pentru inceput, la o cafea, trebue sa lamurim toate aceste mici lucruri.
Dupa ce parcurgem aceste detalii, trecem la desen si va prezentam o larga paleta de vitralii, pentru a vedea in ce categorie ne incadram, vitraliu Clasic poate cu romburi sau patrate intalnit de multe ori intr-un Pub Irlandez, vitraliu Floral sau cu o tematica preluata din natura, vitraliu Art Deco cu linii drepte, corpuri geometrice si nu in ultimul rand, optiunea d-voastra care va va reprezenta personalitatea, a omului, a casei, a vietii.
In final, impreuna cu d-voastra, vom alege metoda de realizare a vitraliului, functie de modelul ales si bineinteles (foarte important) functie de bugetul alocat. Astfel, va oferim ca metode:
Tehnica Plumbului,
Prima si cea mai veche metoda a acestei meserii, unde bucati de sticla colorate in masa sunt prinse in profile de plumb, modelele fiind in general ceva mai aerisite, pentru a permite curbarea barilor si asezarea bucatilor de sticla in lucrare.
Adevarat autentice si foarte rezistente in timp, la final acestea trecand printr-un proces de cimentare, vitraliile lucrate prin aceasta clasica metoda se pot apropia de 100 de ani de viata.
Tehnica Tiffany,
O metoda de o varsta un pic peste 100 de ani, unde bucati de sticla de dimensiuni mult mai mici, se compun prin lipire in plumb, aici detaliul ajungand aproape de nivelul unei picturi in ulei, fiind principala diferenta fata de tehnica plumbului.
Altfel spus, prin aceasta metoda, latura artistica capata noi dimensiuni, creste varietatea modelelor, se pot optine unghiuri vizibil superioare, cu linii mai subtiri sau mai groase si nu in ultimul rand crearea unui vitraliu pe mult mai multe planuri ajungand astfel la forme sferice sau diverse alte forme geometrice.
Este considerata varful de lance al acestei arte si probabil cel mai potrivit cuvant pentru a descrie un vitraliu de acest gen este "eleganta"
Tehnica Overlay
Metoda noua, moderna, unde pe suportul unui geam clar sau mat, se pot aplica filme autoadezive, colorate, de diverse texturi si cu protectie UV, rezistente la decolorare si peste care se asaza un fir de plumb tot autoadeziv, natur sau patinat, conferind astfel vitraliului senzatia de autentic.
Principale avantaje: pretul mai scazut, realizarea lucrarii intr-un timp mult mai scurt si cu posibilitati de aplicare pe diverse alte suprafete cum ar fi oglinzi, geamuri deja existente, dulapuri, mobilier.
Pentru toate aceste vitralii, realizate prin diferite metode, lucrarile pot fi puse in opera fie ca geamuri simple fie pot fi inchise ermetic in geamul termopan .
Avand astfel stabilite detaliile tehnice si stilistice, detaliile de cromatica, genul de vitraliu dorit si metoda de lucru, fotografiem locul unde ar urma sa fie montata aceasta lucrare si va vom prezenta o simulare realizata pe computer urmand ca dupa acceptul d-voastra sa executam atenti si cu pasiune aceasta lucrare.
Va multumim pentru rabdarea de a parcurge aceasta scurta descriere, si ........ Va Asteptam !!!
Termeni si conditii© 2011 TiffanyART. All Right Reserved.Coded by PUIU